top of page
  • box 2 box

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ



Αμφιβάλω αν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιρόφιλος που να μην γνωρίζει πόσο μεγάλη προσωπικότητα υπήρξε στο χώρο του αθλήματος ο Φράνκ Λάμπαρντ. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας με την Τσέλσι, ο δικός τους Φράνκ, για τους φίλους των Μπλέ.


Το άστρο του έμελλε - όπως προστάζει και η φύση – να πάψει να λάμπει εντός των τεσσάρων γραμμών. Τον Φεβρουάριο του 2017 ανακοίνωσε την απόσυρσή του, κρεμώντας τα ποδοσφαρικά του παπούτσια, σκορπώντας την λύπη στους απανταχού φίλους του ποδοσφαίρου. Η ξεχωριστή προσωπικότητα του δεν άφηνε περιθώρια μίσους προς το πρόσωπό του, ακόμα και για τους φανατικούς «εχθρούς» της Τσέλσι. Δεν τον κατηγόρησε κανείς όταν διάλεξε να αγωνιστεί για το αντίπαλο δέος, την Μάντσεστερ Σίτυ.



Από τον Ιούνιο του 2018 το αστέρι του αρχίζει να λάμπει και πάλι στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Για τον ίδιο η προπονητική καριέρα ήταν μονόδρομος, αφού συχνά αποτελούσε τον προπονητή εντός του αγωνιστικού χώρου καθοδηγώντας το σύνολο. Πλέον έφτασε η ώρα να κατευθύνει τους ποδοσφαιριστές από την άκρη του πάγκου. Η ιστορική ομάδα της Ντέρμπυ Κάουντι διέγνωσε την υψηλη εφυΐα του αλλά και το πάθος του για σκληρή δουλειά και του πρόσφερε άμεσα συμβόλαιο. Για να προλάβω κάποιους, η Ντέρμπυ είναι μία ομάδα που στοχεύει στην Πρέμιερ Λίγκ. Συνεχόμενες χρονιές βρίσκεται στα πλέι οφ της διογάνωσης της Τσάμπιονσιπ αλλά αποτυγχάνει να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους.


« Πάντα ήθελα να προπονήσω μία ομάδα με παράδοση και ιστορία όπως η Ντέρμπι Κάουντι, επομένως αυτή είναι μία τεράστια ευκαιρία. Θέλουμε να χτίσουμε στην έκτη θέση που κατέλαβε η ομάδα την περυσινή σεζόν. Αυτή είναι η πρώτη δουλειά μου ως προπονητής, αλλά έχω εργαστεί δίπλα στους καλύτερους προπονητές και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές μου, αλλά και της ομάδας. » Αυτή ήταν η δήλωση του νέου προπονητή της Ντέρμπυ στην παρουσίασή του το καλοκαίρι φανερώνοντας παράλληλα και τις φιλοδοξίες του.



Διανύουμε τους πρώτους μήνες της διοργάνωσης με την Ντέρμπυ να συμμετέχει σε μία από τις πιο ανατρεπτικές σεζόν. Τουλάχιστον 8 ομάδες μάχονται για τις τρεις προνομιούχες θέσεις. Μέχρι τώρα « Τα Κριάρια » όπως είναι το παρατσούκλι τους, βρίσκονται στην έκτη θέση σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την κορυφή. 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής. Το σύνολο του Λάμπαρντ χαρακτηρίζεται από μαχητικότητα κάτι που φάνηκε στα μάτς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι για το θεσμό του Λίγκ Καπ. Εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε κάποια στοιχεία του πρώην ποδοσφαιριστή σ αυτό. Οι Harry Wilson, Jason Mount και Fikayo Tomori αποτελούν είναι οι αποκαλύψεις μέχρι τώρα, με την ηλικία τους να μην ξεπερνά τα 21 έτη. Σίγουρα ο χρόνος θα βοηθήσει τον Άγγλο προπονητή να περάσει τις ιδέες του στο σύνολο αλλά παράλληλα θα πρέπει να τους μεταβιβάσει πως η ομάδα μάχεται για την άνοδο και χρειάζεται άμεσα αποτελέσματα.



Για τους ρομαντικούς αθλήματος, η παρουσία του Φράνκ Λάμπαρντ στα σαλόνια της Πρέμιερ Λίγκ θα αποτελέσει ένα όμορφο παραμύθι αν τελικά καταφέρει να βρεθεί εκεί. Επίσης στο πρόσωπο του Άγγλου αρκετοί φίλοι της Ντέρμπυ βλέπουν την φιλοδοξία που κάποτε θαύμαζαν στο σύνολο που είχε χτίσει ο Μπράιαν Κλάφ.


Για τον Φράνκ το ταξίδι στους πάγκους μόλις ξεκίνησε.

Zvan Boy

27 views0 comments
bottom of page