top of page
  • box 2 box

Μικροί στο μάτι, μεγάλοι στο… γήπεδο


Μια ομάδα που μέρα με τη μέρα εξελίσσεται. Μια ομάδα που από τη πρώτη στιγμή δεν φοβήθηκε. Μια ομάδα που μπορεί να είναι η πιο νεανική κατά μέσο όρο, αλλά δεν δείχνει το ίδιο στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει διαψεύσει τους πάντες και έχει καταφέρει να βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βαθμολογία, πίσω από ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό με, 18 βαθμούς και μόλις μία ήττα.


Στην αρχή της χρονιάς ακόμα και οι πιστοί φίλοι της ομάδας δεν περίμεναν μια τέτοια πορεία στις πρώτες αγωνιστικές. Πόσο μάλλον να καταφέρει να αντεπεξέλθει σε μια σειρά με τρία συνεχόμενα ντέρμπι. Μπορεί να μην κατάφερε να αποκομίσει ούτε μία νίκη αλλά η απόδοσή τους, αναλογουμένων των συνθηκών και της ποιότητας των δύο ομάδων, ήταν εμψυχωτική για το μέλλον.



Με τον Γιώργο Δώνη να μην έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες του μετά τον αγώνα με τον Απόλλων Σμύρνης, η ομάδα είναι άκρως ανταγωνιστική στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι Χατζηγιοβάννης και Μπουζούκης να είναι οι δημιουργοί της ομάδας που με το ταλέντο τους και την “δίψα” για μάθηση έχουν καταφέρει να εξελιχτούν σημαντικά. Είναι σημαντικό που τους έχει δοθεί τόση ελευθερία από τον προπονητή τους, γιατί με τις προσπάθειές τους στο γήπεδο έχουν καταφέρει να συνεργαστούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Ιταλό επιθετικό.


Ο Federico Macheda είναι καταπληκτικός φέτος με τον Παναθηναϊκό. Σε πρόσφατη δήλωσή του είπε ότι θέλει να κάνει την καλύτερη χρονιά του φέτος με τους πράσινους. Είναι φανταστικός εντός της μεγάλης περιοχής. Προσπαθεί κάθε μπαλιά να την μετατρέψει σε γκολ κάτι που το πετυχαίνει.


Βέβαια σημαντικό ρόλο στην ομάδα έχει και η τριάδα στο κέντρο. Με τους Δώνη, Κουρμπέλη και Kace να βοηθούν αποτελεσματικά στον άξονα η ομάδα λειτουργεί πολύ καλύτερα. Ο κύριος υπαίτιος είναι ο Αλβανός χαφ που καταφέρνει να βοηθάει σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Και οι τρεις βέβαια βοηθούν στο να ανακτηθεί ψηλά η μπάλα αλλά και στον απόλυτο έλεγχο του κέντρου κάτι που δίνει περισσότερη ελευθερία στους Χατζιγιοβάννη και Μπουζούκη.


Όλοι στον σύλλογο πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους και αγωνιστική με αγωνιστική θα εξελίσσονται όλο και περισσότερο. Σε αυτό έχει βοηθήσει ίσως και αυτό που είχε πει και ο Δώνης πριν λίγο καιρό, ότι γίνονται μαθήματα ιστορίας στα αποδυτήρια. Έτσι τα παιδιά ξέρουν που βρίσκονται και ποιον σύλλογο εκπροσωπούν σε κάθε τους εμφάνιση.


Fat Mamba

22 views0 comments
bottom of page