top of page
  • box 2 box

Manchester United: Η επόμενη μέρα

Για μια ακόμα φορά η συνεργασία του Mourinho με κάποιον σύλλογο έφτασε στο τέλος του. Χθες λοιπόν ανακοίνωσε η διοίκηση της Manchester United την διακοπή της συνεργασίας ανάμεσα σε αυτήν και τον Πορτογάλο τεχνικό.


Από χθες έχει πάρει φωτιά το internet για τις εξελίξεις στη κόκκινη πλευρά του Manchester. Σήμερα όμως ανακοινώθηκε ότι ο Ole Gunnar Solskjær θα αναλάβει τα ινία της ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς.


Σίγουρα όμως με την έξοδο του Mourinho δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα της ομάδας. Ο σύλλογος θα πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή μέχρι να καταφέρει να ορθοποδήσει ξανά. Ίσως είναι λίγο σκληρό όλο αυτό αλλά έχει και κάποια δόση αλήθειας.


Σίγουρα στο αγωνιστικό πλάνο είναι μια ανάσα για του οπαδούς της ομάδας, μιας και ο special one είναι γνωστός για την αμυντική του προσέγγιση στα παιχνίδια. Είναι μια λύτρωση γιατί είχαν αρχίσει από πέρυσι να “γκρινιάζουν” για αυτό. Επίσης είναι μια ευκαιρία και οι παίκτες, που ήταν γνωστό ότι είχα θέματα με τον Πορτογάλο, να τα ξεχάσουν όλα και επικεντρωθούν στην βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασης αλλά και στις σχέσεις μεταξύ τους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι προτεραιότητα έχει ο σύλλογος και όχι το εγώ τους. Ακόμα και στον Γάλλο μέσο Paul Pogba έχουν πέσει αυτή τη στιγμή τα βλέμματα , αφού περιμένουν τώρα με την έξοδο του Mourinho να βρει πάλι τις παλιές του εμφανίσεις με την Juventus και να ηγηθεί της ομάδας.


Η απόλυση του Πορτογάλου δεν είναι κάτι που σόκαρε το ποδοσφαιρικό κοινό. Έδειχνε κάτι αναμενόμενο αφού φέτος η United κάνει τη χειρότερη χρονιά της. Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι της απόλυσης. Σίγουρα όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τα αποδυτήρια ενωμένα και στην πλευρά του. Όπως και ο Mourinho έτσι και αρκετοί παίκτες είχαν υψηλά το “εγώ” του με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και να δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όπως και με την διοίκηση το ίδιο έγινε. Με τον Ed Woodward να πρωταγωνιστεί ως “αντίπαλος” του Mourinho τον τελευταίο καιρό, ήμασταν σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα χώριζαν οι δρόμοι τους. Με αφορμή το άσχημο και βαρύ αποτέλεσμα μέσα στο Anfield και τη Liverpool ο Mourinho αποχώρησε από τη θέσει του προπονητή και μια καινούρια σελίδα ανοίγει για τον σύλλογο.


Όπως είπα και πιο πάνω δεν λύθηκαν τα προβλήματα σε μια νύχτα. Δεν μπορεί μόνο μια πλευρά να βελτιωθεί. Θα πρέπει και ο ίδιος ο σύλλογος να συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας του. Η Manchester United είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα club στο κόσμο κάτι που θα πρέπει να το δείξει τα επόμενα χρόνια σίγουρα. Θα πρέπει να αλλάξουν το πλάνο τους και να σταματήσουν να δαπανάνε υπέρογκα ποσά για μεταγραφές. Όπως και ο Sir Alex Ferguson έτσι και τώρα θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις ακαδημίες τους και να βγάλουν νέα ταλέντα για την αξιοποιήσουν στην μεγάλη ομάδα. Τέλος πρέπει να προσληφθεί ένας Director of Football για να καταφέρει να προσεγγίσει το άθλημα με μια πιο ποδοσφαιρική ματιά.


Χθες βέβαια δήλωσε ο Ed Woodward ότι θα σταματήσουν να δαπανάνε τεράστια ποσά σε μεταγραφές και ότι δεν θα αγοράσουν top κλάσης παίκτες αλλά θα τους δημιουργούν από τις ακαδημίες τους. Κάτι που γινόταν χρόνια στις τάξεις των κόκκινων διαβόλων.


Μπορεί να βρεθεί μια λύση για την βελτίωση του συλλόγου αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν όλες οι τάξεις της ομάδας, ακόμα και οι οπαδοί με τον δικό τους τρόπο. Για άλλη μια φορά η ομάδα δοκιμάζεται μετά τον Ferguson κάτι που κάποιους τους βάζει να σκεφτούν ότι ίσως είναι και αναντικατάστατος. Ίσως και οι επόμενες μέρες είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία του συλλόγου.


Fat Mamba

27 views0 comments
bottom of page