top of page
  • box 2 box

Ο καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια



Βαθμολογία :


− IMBD : 5.6

− Το 81% των χρηστών του Google δήλωσε ότι του άρεσε η ταινία


Υπόθεση :


Η Κλάρα, ένα πανέξυπνο και δραστήριο κορίτσι, λαμβάνει ως δώρο Χριστουγέννων από τον πατέρα της ένα κουτί κλειδωμένο , το οποίο της το άφησε η μητέρα της λίγο πριν πεθάνει. Το μόνο που θέλει η Κλάρα είναι να βρει το κλειδί για να το ξεκλειδώσει και να δει τι κρύβεται μέσα. Η αναζήτηση του κλειδιού είναι η αρχή για ένα μαγικό ταξίδι σε ένα κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Ένα κόσμο ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Θα μπορέσει η Κλάρα να σώσει το κόσμο αυτό;


Είδος :


Fantasy , Family


Παραγωγοί :


Walt Disney Pictures


Πρώτη προβολή :


1 Νοεμβρίου 2018


Οι σημειώσεις μου :


Τα Χριστούγεννα θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλησιάζουν ( 43 μέρες ΜΟΝΟ). Έτσι λοιπόν , η διάσημη εταιρία παραγωγής ταινιών Walt Disney Pictures αποφασίζει να κυκλοφορήσει μία ταινία η οποία θα προϋπαντεί τα Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά , στη μεγάλη οθόνη παρουσιάζεται ο Καρυοθραύστης ( σ.σ ο Καρυοθραύστης πρωτίστως αποτελεί μια παράσταση μπαλέτου βασισμένη στη μουσική που έχει συνθέσει ο συνθέτης Πιοτρ Τσαϊκόφσκι - στις 24 Νοεμβρίου του 1993 έχει κυκλοφορήσει πάλι ως ταινία με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Μακόλεϊ Κάλκιν { Μόνος στο σπίτι }.


Κυρίαρχο ρόλο στην ταινία παίζουν τα κοστούμια τα οποία είναι εξαιρετικά ( θα τα χαρακτήριζα ως αριστουργήματα). Για να αποδοθεί βέβαια όσο καλύτερα γίνεται ο μαγικός κόσμος στον οποίο ταξιδεύει η Κλάρα , οι δύο σκηνοθέτες που επιστρατεύονται είναι οι : Λάσε Χάλστρομ ( Hachi: A Dog's Tale ) και Τζόϊ Τζόνσον ( Captain America : The first Avenger ), η δουλειά των οποίων είναι αρκετά καλή. Το δυνατό χαρτί όμως της ταινίας είναι για ακόμη μία φορά το καστ. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί : Κίρα Νάιτλι ( οι Πειρατές της Καραϊβικής), Μάθιου Μακφάντιεν ( Άννα Καρένινα ) , την Χέλεν Μίρεν ( βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για την ταινία “ The Queen “ ) και ο Μόργκαν Φρίμαν.


Παρόλο το δυνατό καστ της ταινίας , θα ομολογήσω ότι για μένα η καλύτερη σκηνή δεν περιλαμβάνει ηθοποιούς. Η πιο όμορφη και ουσιαστική στιγμή είναι αυτή όταν η μπαλαρίνα αφηγείται μέσα από τον χορό της την ιστορία των τεσσάρων βασιλείων στην Κλάρα ! Η μπαλαρίνα ενσαρκώνεται από την Μίστη Ντ. Κοπελαντ , μια αμερικανίδα μπαλαρίνα του ABT ( American Ballet Theatre) ( Το περιοδικό Time για τη χρονιά 2015 την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή ).


Αν κάποιος με ρωτούσε λοιπόν αν άξιζε η αναμονή των 10 μηνών από το πρώτο teaser trailer της ταινίας μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας της , θα έλεγα πως όχι και τόσο. Αποτελεί ένα παιδικό παραμύθι το οποίο σε ταξιδεύει σε ένα μαγικό κόσμο, χωρίς όμως να έχει κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Είναι μία πρόταση για ταινία στο σπίτι με κουβέρτα, ζεστή σοκολάτα και τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου να αναβοσβήνουν.


{ fun fact : η αδερφή μου κοιμήθηκε την ώρα της προβολής - ίσως είναι και μια καλή πρόταση για … υπερβολική χαλάρωση }


Απολαύστε υπεύθυνα ,

The universe

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page