top of page
  • box 2 box

Μετά τον Μουρίνιο, το... χάος;!

Μπορεί τα διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να βρίσκονται σε διακοπή λόγω των αγώνων του Nations League αλλά τα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα του κάθε συλλόγου, δεν σταματούν.


Για την κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ, η γκρίνια έκανε πάλι την εμφάνισή της στις τάξεις των φιλάθλων της. Φαινομενικά ο Ζοζέ Μουρίνιο έσωσε τη δουλειά του μετά την επική ανατροπή απέναντι στην Νιουκάστλ τον προηγούμενο μήνα αλλά και με αποτελέσματα όπως το διπλό στο Τορίνο εναντίον της Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο μετά την ήττα στο ντέρμπι της πόλης και την άρνηση του Πορτογάλου να αναλάβει την ευθύνη για την κακή εικόνα του συνόλου του, οι τάξεις των κόκκινων φιλάθλων έχουν διχαστεί για το αν πρέπει να μείνει ή όχι.


Υπάρχει όμως plan B αν τελικά αποφασιστεί από την διοίκηση η απομάκρυνση του Special One στη μέση της αγωνιστικής σεζόν;;



Ανατρέχοντας σε προπονητές που θα μπορούσαν να καλύψουν τα θέλω του τεράστιου αυτού συλλόγου, καταλήγω στα εξής ονόματα. Zidane, Pochettino, Allegri, Blanc, Conte, Ancelotti, Howe, Giggs, Martinez, Carrick. Όλοι τους για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους, θα μπορούσαν να καλύψουν τη θέση του πρώτου προπονητή στο Όλντ Τράφορντ. Όμως επικρατέστεροι σίγουρα μπορούν να είναι οι Pochettino, Zidane, Ancelotti, Blanc και Conte.

Ο Αργεντίνος προπονητής της Τότεναμ αποτελεί εξαιρετικά δύσκολη επιλογή. Πρώτα απ όλα ο Λίβι (ιδιοκτήτης της Τότεναμ) δεν διαπραγματεύεται την λύση του συμβολαίου του. Επιπλέον ο ίδιος ο Pochettino δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να εγκαταλείψει το Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Αυτό διότι αποτελεί μέρος του πρότζεκτ για το νέο γήπεδο. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι ότι οι Κέιν και Άλλι έχουν υπογράψει νέα πολυετή συμβόλαια με τα Σπιρούνια βασιζόμενοι στην παρουσία του Αργεντίνου στην άκρη του πάγκου. Σίγουρα δεν θα ήθελε να προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.


Περίπου στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο αλλενατόρε της Νάπολι. Ο Ancelotti μόλις το καλοκαίρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Παρτενοπέι και ήδη τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά σε Σέριε A και Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Κόντε από την άλλη, είναι ελεύθερος μη έχοντας ομάδα. Πρόσφατα είχε συνδέσει το όνομά του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Για την Μάντσεστερ αποτελεί σίγουρα μία καλή εναλλακτική. Ο Ιταλός έχει το know how όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην θητεία του στην Τσέλσι φάνηκε πως ξέρει να κερδίζει τόσο τις μεγάλες ομάδες όσο και τις μικρές που μην ξεχνάμε, είναι και αυτές που κρίνουν το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Στα αρνητικά είναι πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι αμυντικοί στο σύνολο των κόκκινων για την υποστήριξη του συστήματος όπως αυτό του 3-5-2/3-4-3. Επίσης δεν υπάρχει ούτε ο Καντέ, ούτε ο Αλέξις Σάντεζ είναι ο Αζάρ. Από την άλλη ο Κόντε γνωρίζει πώς να χειριστεί τον Πογκμπά μιας και συνεργάστηκαν αρμονικά στην Γιουβεντους.

Zidane. Ο Γάλλος κόουτς βρίσκεται σε διακοπές μετά την παραίτηση του από τον πάγκο της Ρεάλ. Μια ενδεχόμενη πρόσληψη θα έχει σίγουρα θετικό αντίκτυπο για τους κόκκινους διαβόλους τόσο εκτός όσο και εντός αγωνιστικού χώρου. Όπως έγινε και με την απόκτηση του Ρονάλντο από την Γιουβέντους, ο Γαλλοαλγερινός προπονητής μπορεί να φέρει τα αντίστοιχα αποτελέσματα ενισχύοντας το brand name του συλλόγου στο χώρο του μάρκετινγκ. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα θα χρειαστεί προσαρμογή τόσο στο αγγλικό πρωτάθλημα όσο και στην ίδια την ομάδα μιας και δεν θα έχει στη διάθεσή του κανένα από τους Ρονάλντο, Μπέιλ, Μόντριτς ή Σέρχιο Ράμος.

Ο τελευταίος που θα μπορούσε να αναλάβει άμεσα είναι ο Laurent Blanc. Έχει θητεία ως ποδοσφαιριστής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στον πάγκο της Παρί. Στο πέρασμα του από τον πάγκο του συλλόγου του Παρισιού κατάφερε να ελέγξει και να φέρει με τα νερά του προσωπικότητες όπως αυτή του Ιμπαΐμοβιτς. Επίσης δουλεύει πολύ με τους νεαρούς παίκτες και τους αναδεικνύει. Ο Κιμπέμπε που αγωνίζεται ακόμα και σήμερα στο Παρκ ντε Πρενς είναι δημιούργημά του. Το σύστημα που προτιμά είναι το ίδιο, σε αρχική βάση, σε σχέση με τον Μουρίνιο. Το μόνο αρνητικό για τον Γάλλο προπονητή είναι ότι έχει να βρεθεί σε πάγκο συλλόγου από το 2016. Μια ενδεχόμενη πρόσληψη ίσως τον έριχνε κατευθείαν στα βαθιά, αν γινόταν μεσούσης της σεζόν.


Αυτές είναι κατ εμέ οι μόνιμες λύσεις στις οποίες θα μπορούσε να κινηθεί η διοίκηση της Μάντσεστερ για κάποια μόνιμη λύση και όχι για κάτι προσωρινό. Βέβαια αν ο Πορτογάλος καταφέρει να μείνει μέχρι το καλοκαίρι, οι ενδεχόμενοι αντικαταστάτες σίγουρα θα κριθούν με άλλα δεδομένα.


Zvan Boy

71 views0 comments
bottom of page